Jubilæumsevent i medierne

NyhederPosted by Margit Gade Wed, March 23, 2016 10:39:02
Ungdommen er flyttet ind og vi fik besøg af TV MidtVest - se indslaget her

Journalisten Henrik Lind Jørgensen interviewede, fotograferede og filmede på "Ungdommen flytter" se artikel i Skive Folkeblad her og se video her.

Besøg hos glaskunstner Kaj Fjendbo

NyhederPosted by Margit Gade Mon, April 27, 2015 13:09:07
Den 20. april var Skive Kunstforening på tur til Rødding for at besøge Kaj og for at se hvordan han arbejder. Kaj har netop været i Indien for at se på glasfremstilling og glaskunst - og vist også for at købe nyt tøj :-) Tak for en rigtig god aften og fordi vi måtte besøge dig Kaj.

Cafeaften: ”Arkitekturindtryk fra Berlin”

NyhederPosted by Margit Gade Tue, April 14, 2015 11:18:29
16. april kl. 19.00 Cafeaften: ”Arkitekturindtryk fra Berlin”

Cafeaften v. Kurt Poulsen.
Sted: Krydsfelt Skive, Havnevej 14.

Berlin - Europas hovedstad? Sådan er der nogen der ser den. Under alle omstændigheder har byen været smeltedigel for store forandringer med betydning for hele Europa. Berlin har som så mange andre metropoler altid været et udstillingsvindue for de til en hver tid gældende strømninger såvel politiske som kulturelle, og det afspejles også i arkitekturen. Byens deling og genforening har ovenpå krigens ødelæggelser givet forudsætninger for mange store projekter. Der er i flere omgange gennemført store byggeudstillinger, hvor verdenspå det pågældende tidspunkt har fået lov bygge i Berlin.

Som appetitvækker før rejsegruppens tur til Berlin i maj, vil jeg ved et uformelt arrangement med udgangspunkt i egne fotos fra studieture og rejser berette om min personlige oplevelse af byen og dens arkitektur.

Alle er velkommen
Medlemmer gratis
Andre 50 kr.

Cronhammer

NyhederPosted by Margit Gade Tue, April 14, 2015 11:16:08

Den 16. april kl. 18:00 er der et spændende arrangement på Dollerup Mølle
Det er en sjælden mulighed - en passiar med Cronhammar om hans værker og overvejelser.
Kom og hør en af Danmarks mest kendte og omdiskuterede, nulevende kunstnere tale om sine overvejelser omkring udstillingen "H" i Cisternerne i København.

Arrangør er Niels Bugges Kro
Se mere her:

Konstituering

NyhederPosted by Margit Gade Fri, April 10, 2015 11:14:38

Bestyrelsen har konstitueret sig:

Formand: Margit Gade

Næstformand: Kurt Poulsen

Kasserer: Torben Andersen

Sekretær: Hanne Sønder

Bestyrelsens øvrige medlemmer:
Kaj Fjendbo,
Mads Haahr Callesen,
Helle Norup
Suppleant Betty Lund Jensen.

Desuden har vi fordelt ansvarsområder og nedsat udvalg til at varetage særlige opgaver:

Hanne: Dagsorden, referat, mailboks, arkiv
Margit: Blog og nyhedsbreve
Torben: Medlemskartotek, medlemskort og velkomstbreve
Helle og Betty: Tovholder på arrangementer
Mads, Kurt og Margit: Blad (i samarbejde med Lotte Norup og Mette Dyrberg)
Kaj: Åbenhed mod nye medlemmer og kunstinteressenter
Torben: Distribution af blade
Kurt: Bestyrelsens repræsentant i rejsegruppen
Mette og Else Marie: Kontakt til teaterkredsen

Arne Haugen Sørensen

NyhederPosted by Margit Gade Tue, March 31, 2015 11:22:20
Måske er denne udstilling interessant for vores medlemmer
Arne Haugen Sørensen: Lys og Mørke
Skovgaard Museet, Viborg. 22. maj - 13. september 2015
Læs mere her:

Generalforsamling 2015

NyhederPosted by Margit Gade Wed, March 25, 2015 13:41:05

Ca 110 medlemmer mødte onsdag d. 25. marts op til Skive Kunstforenings generalforsamling og der var som sædvanlig god diskussionslyst og humør - og alle smilede stort. Se selv godt efter på disse billeder.

Ditte Staun (kulturudvalgsformand) og Per Nors (direktør kultur og familieforvaltningen) var gæster.
Referatet vil I senere kunne finde under kategorien: Bestyrelsen
Men vi kan oplyse, at med et gyldigt medlemskort til Skive Kunstforening kan I nu komme gratis ind på alle Muse(r)ums udstillingssteder: Krydsfelt Skive (Havnevej), Spøttrup Middelalderborg, Fur Fossiler og Glyngøre Kulturstation.
Et personligt medlemsskab eller et studie-medlemsskab giver adgang for 1 person. Et familiemedlemsskab giver adgang for 2 personer.

Den nye bestyrelse består af
Helle Norup
Kaj Fjendbo
Kurt Poulsen
Torben Andersen
Mads Haahr Callesen
Hanne Sønder
Margit Gade
og suppleant Betty Lund Jensen.

Bestyrelsen vil konstituere inden 14 dage.

Foredrag: Kunstmuseer i Berlin

NyhederPosted by Margit Gade Mon, March 16, 2015 15:05:49

Torsdag den 19. marts kl. 19.00 på Skive Bibliotek

v. Peter Haarby, kunstformidler, Holstebro Kunstmuseum

Berlin rummer en lang række spændende kunstmuseer med tysk og international kunst i verdensklasse. Store, imponerende samlinger, og en skov af mindre museer med fantastiske kunstoplevelser. Kunstformidler Peter Haarby vil fortælle om de kunstskatte, man kan opleve på Berlins museer, fra den ældre, klassiske kunst til moderne kunst og samtidskunst.

Under foredraget besøger vi blandt andet museer på Museumsøen i Berlins hjerte, museerne overfor Charlottenborg-slottet og den store kunsthal i den gamle banegård, Hamburger Bahnhof. Vi skal møde Rembrandt, Casper David Friedrich, Picasso, Joseph Beuys, Andy Warhol – og de tyske ekspressionister.

Vi får også en lille introduktion til Berlins imponerende galleriscene, hvor den moderne og nyskabende kunst vises.

Foredraget er arrangeret af Skive Kunstforening i samarbejde med Folkeuniversitetet og Skive Bibliotek i anledning af Skive Kunstforenings rejse til Berlin i maj, men alle interesserede er velkomne.

Entre 50 kr. (Medlemmer af Skive Kunstforening gratis).