"DOVENSKAB" i Ebeltoft og "VREDE" i Horsens

NyhederPosted by Kurt Poulsen Wed, April 19, 2017 17:58:29

22. april kl. 8.30:
Dobbelt Kør-selv tur til ”De Syv Dødssynder”
på Glasmuseet Ebeltoft og Horsens Kunstmuseum

På Glasmuseet i Ebeltoft genfortolker Einar og Jamex de la Torre begrebet Dovenskab.
De la Torre-brødrene er to absolutte enere i den internationale glasverden.
Formsprog og motivverden er dybt forankret i den farverige mexicanske kultur.
De fremstiller tableauer og installationer med referencer til den fremherskende katolske kristne tro i Mexico, blandet med elementer fra de oprindelige religioner som mayakulturens ånde- og dyretro og indianerritualer.På Horsens Kunstmuseum sættes den 6. dødssynd, Vreden, i scene af Martin Erik Andersen, René Schmidt og kunstnerduoen Vinyl Terror & Horror
Udstillingen tuner ind på vreden som en følelse, der på én gang er destruktiv og konstruktiv.
Kunstnerne ser vreden som en kraft, der kan slippes løs i affekt i mødet mellem mennesker eller med fuldt overlæg i en mediestyret virkelighed.
Som René Schmidt siger: ”Kan du ikke skabe vrede, er du ikke relevant.”
Der er i indeværende uge tegnefestival i Horsens, som kulminerer med DM i tegning på Horsens Kunstmuseum denne lørdag. Der vil derfor være begrænset adgang til museets samling, men udstillingen VREDE (ANGER) vil være åben.Vi mødes kl. 8.30 på p-pladsen bag Sønder Centret (v. Børnenes Jord)
og fordeler os i private biler. Benzinen deles vi om.
Entreerne betaler Kunstforeningen. Frokost betaler vi selv.
Forventet hjemkomst ca. 16.30